Räppiskenen tuleva hallitsija, Majuri, on tyyliblogin näkökulmasta katsottuna kiinnostava artisti koska hän ottaa avoimesti vaikutteita #menswearin, eli klassisen miestentyylin puolelta. Tämä oli riittävä syy ottaa mies haastatteluun, jonka teimme artistin suosikkiliikkeissä kuvaussessioiden muodossa.

Majuri-Tyyliniekka

Kuka on Majuri?

Elikkäs, mun nimi on Jussi Karvonen, mutta ihmiset taitaa mut tuntee enemmän nimellä Majuri. Musta tuli Majuri 16.5.1984 Helsingin Naistenklinikan synnytysosastolla, noin kello 8 aamulla. Herran armosta.

Siihen aikaan perhe asu Porvoossa, josta muutettiin eka Nokialle, ja sieltä Tampereelle joskus 86-87. Kukkaansa kuitenkin tää majurius alko puhkeemaan joskus tossa yläasteen aikoihin kun räp-musiikki ja hiphop tuli mukaan kuvioihin ja aloin kirjotteleen omia riimejä, kuunteleen paljon sitä musaa ja osteleen levyjä, ja unelmoimaan urasta artistina.

Siihen aikaan tuli häslättyä myös graffitien ja breakdancen seassa ja dj:n hommat ja omien biittien tekeminen kiinnosteli kans, mutta lopulta ne häipy ja räppääminen jäi.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA


Joskus lukioaikoina mä pääsin jo vähän nauhotteleenkin ties minne kavereiden ullakkostudioille ja legendaariselle tamperelaiselle Rockwalli-studiolle myös, mutta ne nauhotukset taitaa olla jo pitkälti kadonneet jonnekin.

Joskus 10v sitten palttiarallaa parikymppisenä mä pääsin tekeen Henry ”Skem” Kapralin kanssa silloiselle Open Records/Turnin’ Records-studiolle nimellä Majakka. Biisejä ja keikkojakin tuli, mutta ei ikinä virallisia julkasuja, saati levyä. Skemin muutettua New Yorkiin jatkaan musiikintuotantouraansa mun sitä seuranneet vuodet menikin sitten päivätöissä ja korkeakouluissa.

Kellovalinnassa Majuri on panostanut hillittyyn ulkomuotoon. Not!
Kellovalinnassa Majuri on panostanut hillittyyn ulkomuotoon. Not!

Paluu musiikin pariin

Kuitenkin vuonna 2011 mä palasin takasin musan pariin ja aloin tekeen biisejä tamperelaisella Cosmic Studios-studiolla ja mm. Millionaire Men-tuottajakaksikon studiolla. Kuvioihin on sen jälkeen astunut millon Playground Music Finland-levy-yhtiö, millon Universal Music-levy-yhtiö ja hommia on tehty myös Blockfestin takaa löytyvän jengin kanssa.

Kato Ny Äijjää -sinkku, tuottajana Beni Blankko, käynnisti kunnolla moottorit siin sanotusti. Tässä vaiheessa tämä varsinainen Majuri löysi lopullisen muotonsa ja värinsä ja äänensä.

Majurin syntymä

Syntymästä asti mä oon Majuri ollut ja lempinimenä se on mua seurannut nuoresta asti.

Muistaakseni ensimmäinen kerta kun mua Majuriks sanottiin oli jollain Helsingin reissulla, vuosia sitten legendaaristen Soulclap-bileitten jälkeen, kun mää painelin johki Hesan Mäkkiin sisään ja alakertaan kaks akkaa kainaloissa, aivan turpa täynnä arskat päässä ja rööki suussa ja otin jonkun asiakkaan burgerit siitä sen tarjottimelta ja jatkoin rauhallisesti matkaani, ja joku kaveri tokas että ”oot sää kyllä yks majuri”.

Majuri ottaa katutyylit haltuun UNION FIVE:lla.
Majuri ottaa katutyylit haltuun UNION FIVE:lla.

Sitten kun ihan ammattimaisesti lopulta aloin musaa ja uraa tekeen nuoruusvuosien räpellysten jälkeen, on tää Majuri statuksena ja state of mindina kunnolla betoniin valettu.

Mistä tyyli kumpuaa?

Mitä mun pukeutumiseen tulee, niin mä tykkään paljon menswearista ja premium streetwearista ja niiden ympärillä pyörivästä muodista, trendeistä ja brändeistä. Business casual, smart casual, casual, sellasella katumuotifiiliksellä. Mut näkee usein pikkutakeissa ja sneakereissa.

Mä oon toimitusjohtajan poika ja mulla on ollut paljon ambitioita myyntiin ja markkinointiin, ja niiden saralla korkeakouluttautumiseen, niin oon tykänny sellasta business flavouria tuoda esiin myös mun pukeutumisessa.

Tehtaanpamppu, eikä mikään poikanen.
Tehtaanpamppu, eikä mikään poikanen.

Mä oon jo kolkytävuotias ja nähny tätä ravirataa jo aika monta kieppiä, niin mulle ei oikeen istu noi hameet sun muut mitä noi parikymppiset äijät tuntuu nykyään paljon käyttävän. Eli vaikka mä myös tuon esiin sitä musaa, genree ja kulttuuria mitä mä artistina edustan, mä oon kuitenkin sellanen vanha kettu, tehtaanpamppu, joka vaatii sen että kunnioitetaan ja otetaan vakavasti.

Mä oon Majuri!

Majuri-Streetstyler

Kyllähän ny räppärin tiätty pitää näyttää räppäriltä, että kyllä farkut ja hupparit ja bucket hatit on jiirissä mullaki, mutta siihenkin on monta näkövinkkeliä.

Tätä musaakin mä pitkälti silmäilen bisneslasien läpitte, enkä oo mikään elämäntapataiteilija, joka soittaa sitä sitaria jossain vallatussa talossa soijapapu perseessä, niin kyllähän ny sonnilla pitää olla pikkutakki ja kengät kondiksessa.

Majuri on taskuliinamiehiä.
Majuri on taskuliinamiehiä.

Muutenkin toi miesten muoti on yllättävän nuorekasta ja leikkisää kun siihen tutustuu. Sieltä löytyy paljon kaikkia juttuja miten olla freshi ja hauskakin, kun löytää ne oman näköset palansa mitä yhdistellä ja tuunailla ja tätä rataa. Tärkeintä on että erottuu, ja erottuu edukseen, ja että setit istuu, ja että ittellä on mukavaa niissä kuteissa.

Majuri-nahkarotsi

En mä oo mikään kaavoihin kangistuja kuitenkaan, enkä seuraa mitään dresscodeja niin vakavasti kun jotkut näistä trust fund -kokkarikersoista, jotka kelaa että oikeenlaisella kravattisolmulla saa sen Moskovan bisnesreissulle jääneen isän takasin. Ei se tuu takasin Gunnar, joten relaa vaa.

Tutustu Majuriin:
Majurimusic.fi
Facebook
Youtube
Instagram
Twitter

 


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here