Maailman ensimmäinen Golfin kilpa-auto on tulossa myyntiin

Yhdenkään varakkaan Golf-fanin ei tulisi jättää tätä tilaisuutta hyödyntämättä. Kyseessä on ainutlaatuinen pala kaikkien aikojen hatchbackin varhaista historiaa.

Kun kyseessä on automalli, jolla on melkein 50-vuotta historiaa takana, ei olla minkä tahansa merkityksettömyyden kanssa tekemisissä. Keskimäärin maailmassa myydään Volkswagen Golf joka 41:n sekunnin välein, mikä tarkoittaa 35 miljoonaa autoa sitten vuoden 1974. Ei ihme, että auto kuuluu maailman kolmen myydyimmän autonmallin joukkoon.

Golfin muotoili Italdesignin Giorgetto Giugiaro, ja se oli täydellinen vastakohta Kupla-Volkkarille, jonka korvaajaksi Golf esiteltiin. Golf oli etuvetoinen auto, jonka nokalla oli vesijäähdytteinen moottori, kun taas Kuplat muistetaan takamoottorisina ja ilmajäähdytteisinä autoina. Golfin tarkoitus oli olla valmistajalleen pieni ja edullinen auto, mutta vuosien saatossa siitä on tullut useisiin eri käyttötarkoituksiin soveltuva monikäyttöauto.


Vuonna 1975 herra nimeltä Rolf Nothelle oli Belgiassa jo ehtinyt tuunata ykköskoppaisesta Golfista täysiverisen kisa-auton. Tämä punainen pieni auto ei jäänyt vaille huomiota, sillä Hockenheimringin Grand Prix -kisassa nähtiin Bernd Lilierin kuskaamana auto ylittämässä maaliviivan ensimmäisenä. Nyt samainen auto on tuloss RM Sothebyn huutokauppaan myyntiin.


Alkuperäisessä kisa-Golfissa oli 1,6-litrainen rivinelonen, joka tuotti 162 hevosvoimaa. Nykyisin konehuoneessa kuitenkin majailee suorituskykyisempi 1,8-litran mylly, josta saadaan puristettua 175 hummaa. Näkyvämpiä muutoksia ulkonäössä ovat puolestaan modernimmat BBS-kiekot. Auto on ollut kaikki nämä vuodet saman perheen hallussa, ja hyvässä ajokunnossa.LähdeMotor 1

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.