Kuukauden koru: Korus Designin Kruunu

Vuoden koru 2019 -ehdokas

Korus Designin Kruunu-korut ovat tyylikkään naisen valinta säväyttävinä ja jopa hieman räväkköinä koruina. Särmikäs muotoilu on herkullinen ja voimakas sekä selkeä erottautumistekijä. Koruissa on hyvä tyyli sekä arjen ihanuuksiksi että myös juhlavan pukeutumiseen.  Kulmikas Kruunu-sarja on helmikuun Kuukauden koru – valintamme.

Korus Designin Kruunu-sarjalla on kuninkaalliset juuret

Kun Prinsessa Estelle syntyi Ruotsiin kuusi vuotta sitten, kultaseppä Vesa Peltonen sai innostuksen tehdä kruunumaisen sormuksen. Näin syntyi timantein koristeltu sormus prinsessan innoittamana. Muutamaa vuotta myöhemmin Korus Designin toiselle kultasepälle Elina Huttuselle heräsi kuitenkin vielä idea, että olisi mukavaa, jos timanttisormuksen kaveriksi suunniteltaisiin kokonainen korusarja. Näin kultaseppien yhteistyönä syntyi Kruunu-sarjaan myös näyttävä kaulakoru, rannekoru, korvakorut ja iso sormus.

Kruunun muotokieli on huomiota herättävän kulmikas

Kruunu-sarjan huomioita herättävä muotokieli on geometrisen kulmikas. Eri osien kauneuden ja nerouden huomaa erityisesti kun korua tarkastelee luonnossa. Sen lisäksi, että Kruunu-sarjassa leikitellään erilaisilla kulmikkailla muodoilla, on kukin osa vielä kolmiulotteisestikin erilainen. Vesa kuvailee tämän epäsymmetrian olevan hänelle luontevaa suunnittelijana ja epäsymmetria usein tuokin koruihin sen ”jonkun jujun”, toteaa Vesa. Mielestäni Kruunun muotoilu on erittäin onnistunut ja poikkeavaa juuri vahvalla kulmikkuudellaan. Erityisesti kolmiulotteisuus tuo koruihin lisäsäväyksen ja on samalla osoitus taidokkaasta sekä vivahteikkaasta suunnittelusta.

Suosittelemme

Näyttävät ja monipuoliset käyttökorut

Vaikka Kruunu-sarja on hyvin näyttävä, oli Vesalla mielessä kuitenkin tehdä korusarjasta, kuten muistakin koruistaan, oikeasti käyttökelpoisia ja käytössä kestäviä. Siitä huolimatta, että korut näyttävät massiivisilta, tuntuvat ne miellyttäviltä ja sopivan notkeilta päällä rakenteensa vuoksi. Esimerkiksi rannekorua voisi luulla kuvan perusteella epämiellyttävän painavalta, mutta itse asiassa isoksi rannekoruksi sen käyttötuntuma on mukavan huomaamaton – vaikka koru itse ei varmastikaan jää huomaamatta. Korvakorut puolestaan ovat suuresta koostaan huolimatta yksikertaisen tyylikkäät, mutta eivät myöskään kainostele tai pyytele anteeksi näyttävyyttään.

Harvoin itse pidän korusarjojen sormuksista, mutta nyt näen helposti itseni käyttämässä korvakoruja ja sormusta myös arkena. Laittamalla rannekorun käteen asu muuttuu nopeasti juhlavaksi, mutta trendikkään särmikkääksi. Tämä yhdistelmä löytäisi nopeasti suosikikseni edustuspukeutumisessa korulaatikkoni vaihtoehdoista. Kaulakoru täydentää yhdistelmää huomattavaksi juhlavammaksi ja arvokkaammaksi.

Kruunu-mallistosta voi valita myös trendikkään punakullan

Kaivattua vaihtelua koruihin on Kruunu-sarjasta saatavilla olevat materiaalit. Omat korusi  voit tilata hopeisina, kelta- tai punakultaisina. Kuvauksissamme herkuttelimme ihanilla punakultaisilla koruilla, joiden sävy on hyvin trendikäs. Samaan aikaan punakulta on raikkaan viileä, mutta silti suloisen pehmeä ja lämmin. Hopeakoruja on myös mahdollista saada kullattuina joko puna- tai keltakullalla, joka toteutuksena on täyskultaista vaihtoehtoa edullisempi.  Vesa kuitenkin muistuttaa, että pinnoitettu koru ei kuitenkaan vastaa kestävyydeltään täyskultaista korua.

Omat Kruunu-sarjan korusi voit tilata Korus Designin verkkokaupasta tai vierailemalla Tampereen verstaalla. On hyvä huomioida, että kaikki Kruunu-korut tehdään tilauksesta ja tämä mahdollistaa myös mittatilaustyöt ja modifikaatiot. Tästä syystä Vesa palveleekin asiakkaita mielellään myös henkilökohtaisesti, jolloin tarpeet voidaan parhaiten kartoittaa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Saurum Osakeyhtiö on nyt Lumoava Finland Oy

80-vuotias Saurum Osakeyhtiö tunnetaan Lumoava-korubrändistään, jotka valmistetaan maailman pohjoisimmassa korutehtaassa Kuopiossa. Juhlavuoden myötä yritys on muuttanut nimensä sen tunnetuimman brändinsä mukaisesti Lumoava Finland Oy:ksi.  Toimitusjohtaja...

Saurum kulki vastavirtaan ja kasvatti liikevaihtoaan kannattavasti

Lumoava-koruja valmistava Saurum Osakeyhtiö kasvatti liikevaihtoaan ja teki positiivisen tuloksen pandemiasta huolimatta. Tiedotteen mukaan Saurum uudisti strategiaansa juuri ennen kuin korona pysäytti maailman, eikä antanut...

Kotimaisten korujen joulukauppa: Joulunajan korujen erikoiskaupasta löydät laajan valikoiman koruja

Etsitkö persoonallista lahjaa tärkeälle ihmiselle? Kaipaatko massatuotettujen korujen sijaan omaa persoonaasi kuvastavia koruja? Kotimaisten korujen joulukaupasta löydät erilaiset korut itsellesi tai lahjaksi. Juuri avattu kotimaisten...

Uudistuneen Vuoden koru -kilpailun vuoden 2021 finalistit on julkaistu

Tyyliniekassa alkunsa saaneen Vuoden koru -kilpailun finalistit on julkaistu. Vuoden koru 2021 -tittelistä kisaa kymmenen Suomessa valmistettua korusarjaa ja niiden suunnittelijat. Kilpailutöissä yhdistyy raikkaalla...

Tyyliniekan uusimmat