Kotimainen Jalaka – tyylikäs tuki älypuhelimelle ja tabletille

Kaupallinen yhteistyö: Jalaka

0
2790

EDC:llä (lyhenne tulee sanaparista Everyday carry) tarkoitetaan jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja esineitä, kuten lompakoita, laukkuja, avaimenperiä ja erilaisia käytännöllisiä lisävarusteita, joista toimituksemme sai testiin uutuuden nimeltä Jalaka.

Jalaka viittaa pohjoispohjanmaalaiseen sanaan, mikä tarkoittaa jalkaa. Jalaka-tuote on kuitenkin kotoisin Lahdesta ja sen takana on yritys Jalaka Mobile Accessories.

Jalaka Dual
Jalaka pystyasennossa, yksi jalka ulkona.

Älypuhelimen ja pienen tabletin apujalka

Jalaka on ensisijaisesti älypuhelimen tai pienen tabletin apujalka, jonka avulla laitteen voi nostaa makuuasennosta pystyyn – näyttö joko pysty tai vaaka-asennossa. Mutta, se ei ole pelkkä jalka, vaan sille löytyy muutakin käyttöä.

Sen lisäksi, että Jalaka toimii jalkana, se toimii myös sormien välissä tukena, kun puhelinta käytetään yhdellä kädellä. Moni on ehkä huomannut, kuinka puhelimen yhden käden käyttö saattaa rasittaa käden lihaksia, kun puhelinta yrittää pitää paikallaan näppäilyn aikana. Jalka sormien välissä pitää puhelimen hyvin paikoillaan, eikä tarvitse pingottaa.

Jalaka Dual
Jalaka toimii myös yhden käden käytössä tukena sormien välissä.

Yksi Jalakan käyttötapa on ripustaa puhelin auton tuulettimen ritilään, jolloin autotelinettä ei välttämättä tarvita. Tämä ei kuitenkaan ole turvallisuusnäkökulmasta paras vaihtoehto, sillä kolarin sattuessa Jalaka ei pidä puhelinta paikallaan, kuten jykyvämmät autotelineet. Jalakan avulla puhelimen voi toki ripustaa moneen muuhunkin paikkaan, sillä todella ohut jalka menee vaikka seinässä olevaan naulanreikään.

Testin aikana Jalaka palveli enimmäkseen pitäen puhelinta pystyssä työpöydällä näppäimistön vieressä ja lounaan aikana lautasen edessä. Puhelimen käyttö onnistuu hienosti yhdellä sormella, mutta jos pöytäpinta sattuu olemaan erityisen liukas, esim. lasinen, Jalaka tuppaa hieman luistamaan. Tämä johtuu siitä, että jalan päässä on kumin sijaan pieni kovamuovinuppi, joka on ilmeisesti kestävyyttä ajatellen tehty ko. materiaalista.

Jalaka Dual
Jalaka vaaka-asennossa, kaksi jalkaa ulkona.

Loppukommentit

Kun sain Jalakan testiin, mietin että mahtaako tuolle löytyä käyttöä. Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaista tukea tai sen tapaista älypuhelimessani ja siksi moinen tuntui turhalta. Käyttäisinkö sitä vai olisiko se vain tiellä? Epäilykseni kuitenkin karisivat muutaman viikon testin jälkeen, ja nyt en enää halua luopua siitä.

Jalaka on laadukas tuote, joka on myös näyttävä. Testin aikana Jalakaa vilauteltiin useille kavereille ja tutuille, ja se herätti välittömästi kiinnostusta sekä tuotteen ostohaluja. Mikäli tämä juttu herätti ostohaluja, niin tuote löytyy tästä ja sen lisäksi se on myynnissä valituissa Prismoissa.

Plussat:

  • monikäyttöinen
  • laadukas ja kestävä

Miinukset:

  • liukuu esim. lasipöydällä, koska jalan päässä ei ole kumia

Tekniset tiedot:

  • Runko: lentokonealumiinia
  • Jalat: Ruostumatonta terästä. Mitta sisään vedettynä 48mm ja ulos vedettynä 74 mm. Ruuvilla säädettävä vastus (säädetty valmiiksi optimaaliseksi)
  • Kiinnitys: 3M teippi
  • Värit: Mattamusta ja alumiini

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän