Kellomarkkinat-palvelun ohjeet

Kellomarkkinat-palvelussa laadukkaat kellot ja kellotarvikkeet vaihtavat omistajaa sujuvasti. Ilmoittaminen on ilmaista niin yksityisille kuin yrityksille. Ilmoitukset ovat voimassa 30 päivää, joten tarjonta pysyy tuoreena.

Ylläpidolla on oikeus poistaa ilmoitus tilanteissa, joissa ilmoitus on

  • puutteellinen
  • virheellinen
  • hyvien tapojen vastainen, tai
  • tuote ei vastaa laatuvaatimuksia.

Ilmoitusten sisällöistä vastaa myynti-ilmoituksen tekijä ja yhteydenotoista potentiaalinen ostaja. Kellomarkkinat ei ole kaupanteossa osapuoli, vaan toimii ainoastaan ostajan ja myyjän yhdistäjänä. Kellomarkkinat kuitenkin moderoi ilmoituksia aktiivisesti.

Ohjeet hyvään kaupankäyntiin

Valitse kellolle oikea osasto. Jos kyseessä on uusi tai uudehko kello, valitse osastoksi Rannekellot. Jos kyseessä on vintagekello (eli vähintään 30 vuotta vanha kello), valitse osastoksi vintagekellot. Jos kyse on kellotarvikkeista, valitse osastoksi Kellotarvikkeet.

Hyvin laadittu ilmoitus on tehokas tapa myydä kello, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Ilmoituksen otsikoksi tulee laittaa Kellon nimi ja malli (sekä mahdollinen referenssi).

Mikäli kellon mukana tulee laatikot ja paperit, on tämä tieto tärkeä ostajalle.

Lisäksi kellosta kannattaa laittaa hyvälaatuiset kuvat, joista ilmenee kellon kunto ja mahdolliset käytönjäljet. Muita hyviä lisätietoja ovat malli (referenssi), koneistotyyppi (manuaali / automaatti / kvartsi), miltä vuodelta kello on, rannekkeen leveys (ns. lugiväli), sekä mahdollinen huoltohistoria. Hyvä nyrkkisääntö on, että kelloa voi pitää huollettuna, jos siitä on saatu kellosepän tekemä kirjallinen huoltotodistus.

Kellotarvikkeiden osalta em. ohjeet pätevät sovelletusti.

HUOM! Kun olet myynyt tuotteesi, poista se tunnuksillasi (kohdasta Muokkaa ilmoitusta -> Poista ilmoitus).

Esimerkki-ilmoitus:

Ilmoituksen otsikko
Omega Speedmaster Professional Mark II

Ilmoituksen kuvaus
Todella upeassa kunnossa oleva klassikko, Omega Speedmaster Professional Mark II ref. 145.014. Kello on sarjanumeron perusteella valmistettu vuonna 1970 ja se käy erinomaisesti. Kellon mukana tulee alkuperäinen teräsranneke. Kello on huollettu 12/2014 ja mukana tulee huollossa vaihdetut osat sekä huoltovihko. Hinta sisältää toimituksen postivakuutettuna lähetyksenä kotimaassa.

Kellon tiedot:
– Malli: 145.014
– Halkaisija: 42mm
– Lugiväli: 20mm
– Paksuus: 14,5mm
– Koneisto: cal. 861, manuaali
– Vesitiiviys: 50m
– Takuu: 6 kk

Lisäksi kuvat, joiden

  • minimikoko on 640 x 480 pikseliä, ja
  • maksimikoko 2560 x 1920 pikseliä.
  • Yksittäisen kuvan suurin sallittu latauskoko on 1 Mt.