Kanadan erikoinen kampanja herättää huomiota: Halutaan estää hirviä nuolemasta autoja

Kanadassa varoitetaan ihmisiä antamasta hirvien nuoleskella ajoneuvojaan. Moinen uutinen saattaa vaikuttaa Kummelien sketsiltä, mutta kyseessä on todellinen ongelma, joka on paisunut vuosi vuodelta.


Viime viikonloppuna Twitterissä levisi Kanadan Albertan Jasperista otettuja kuvia, jossa tienvarsikylteissä julistettiin ”DO NOT LET MOOSE LICK YOUR CAR”, eli kiellettiin antamasta hirvien nuolla autoja. Kuvista ehti levitä useampikin keskustelu, jossa epäiltiin tekstiä oudoksi vitsiksi. Kyltti sijaitsee Maligne Lake Road:in varrella, joka on tunnettua aluetta hirvistään.Kanadassa on myös parhaillaan talvi, josta todisteeksi käyvät samaiset lumiset kuvat. Hirvien nuoleskelulle on olemassa hyvin looginen selitys, sillä myös Kanadassa käytetään tiesuolaa estämään teiden liukkautta. Suolalle persoina eläiminä hirvet ovat löytäneet helpon tavan saada himoitsemaansa herkkua suoraan suolan kylvettämien autojen koripaneeleista.


Alueella sijaitsevan Jasperin kansallispuiston puheenjohtajan Steve Youngin mukaan satunnaista ilmiötä havaittiin ensimmäistä kertaan joitain vuosia sitten. Nyt hirvien hakeutumisesta autojen läheisyyteen on kuitenkin tullut jokatalvinen riesa. On tietenkin selvää, että jos hirvet tottuvat autoihin ja ihmisiin, myös ihmisten ja hirvien väliset kohtaamiset ja auto-onnettomuudet lisääntyvät.

Alueen hirvikanta on viime aikoina ollut hurjassa kasvussa. Tämä johtuu siitä, että susikanta on harventunut voimakkaasti, mikä on antanut hirville suotuisat lisääntymisolosuhteet. Kaiken lisäksi osa alueella liikkuneista on ruokkinut hirviä herkuilla, mikä on opettanut hirviä olemaan pelkäämättä autoillaan liikkuvia ihmisiä. Tämä siitäkin huolimatta, että Kanadassa voi saada jopa 25 000 taalan sakot villieläinten ruokkimisesta tai häirinnästä kansallispuistoissa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.