Justin Bieberin ”leijuva” Rolls-Royce on saanut vaikutteensa konseptiautosta

Kanadalainen laulaja ja lauluntekijä Justin Bieber olisi halunnut Rolls-Roycen konseptiauton. Sellaista ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten miehelle kustomoitiin samantyylinen auto.


Pimp My Ride -telkkarisarjastakin tuttu West Coast Customs on vuosien varrella rakentanut julkkiksille, sekä tavallisille kaduntallaajillekin jos jonkinmoista tuunattua härveliä. Yksi firman suurimmista haasteista on eittämättä ollut Bieberille suunniteltu Rolls-Royce, joka pohjautuu Wraith-malliin. Jutun lopusta löytyvällä videolla yrityksen pomo paljastaa, että lähtökohtana oli vuonna 2016 esitelty kokonaan sähkötoiminen Rollsin konseptiauto 103EX.Rolls-Royce 103EX Concept

Bieber oli itse asiassa niin lumoutunut prototyypistä, että olisi halunnut väkisin ostaa sellaisen itselleen. Yllättäen brittiläinen autonvalmistaja ei halunnut luopua uniikista muotoilututkielmastaan, vaikka ostajalla tässä tapauksessa eittämättä olisikin ollut likviditeettiä sellaisen lunastamiseksi. Tässä vaiheessa mukaan kuvioihin astui West Coast Customs, jonka tehtäväksi jäi moisen tulevaisuuden autoa, ja Art deco -tyylisuuntaa lainanneen auton suunnittelu. Tällä kertaa auton tulisi olla myös ajettavissa, eikä pelkkä autonnäköinen malli.

Saadakseen 103EX:n hurjia muotoja esille, Wraithia lyhennettiin kahdeksan tuumaa, ja levennettiin 12 tuumaa. Kun uuden auton muodot oli saatu piirrettyä tietokoneella, oli aika sovittaa ne Wraithin vastaaviin. Tätä varten Wraith 3D-skannattiin, ja uudet koripaneelit tehtiin kaikki mittatilaustyönä. Tämä jälkeen pajan korisepät joutuivat huhkimaan ja sovittamaan korinosat paikoilleen, jotta auto olisi saatu maalattua kiiltävän hopean ja mattaharmaan yhdistelmällä.


Kaikista silmiinpistävin yksityiskohta Bieberin autossa ovat tietenkin renkaat peittävät levyt, jotka saavat miltei koko kulkineen näyttämään leijuvalta. Firman työntekijät käyttivät myös melkoisen määrän miestyötunteja auton ohjaamon uudelleensuunnitteluun. Taattuun West Coast Customs -tyyliin äänentoistoon on tälläkin kertaa panostettu. JL Audion äänentoistojärjestelmä puhaltaakin alkuperäisen Wraithin vastaavan nurkkaan häpeämään.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.