Japanilaisfirma tuunaa Land Cruisereista kasariversioita

Eikö Land Cruiserisi näytä tarpeeksi retrolta? Ei hätää, sillä Renoca-niminen yritys muuttaa uudempia malleja näyttämään klassiselta J60-mallilta.

Japanilainen Renoca on keskittynyt vanhentamaan ulkonäöllisesti monia japanilaisautoja näyttämään 80-luvun malleilta. Näistä eräs suosituimmista on 80-luvun Land Cruiserin J60, johon yritys käyttää maskin ja ajovalojen osalta aitoja OEM-osia, eli valmistajan osia suoraan Toyotalta tässä tapauksessa. Vanhemman auton osat saadaan tyylillisesti sopimaan uudempaan, koska myös koripaneelit vaihdetaan muistuttamaan laatikkomaista kasari-Cruiseria.

Muutossarjoja on saatavilla uudempiin malleihin, kuten J80 (1990), J90 Prado (1996) ja J100 (1999). Näistä kaikista yritys loihtii enemmän tai vähemmän jo vuonna 1980 esiteltyä J60-mallia muistuttavan kokonaisuuden. Mallit voidaan varustaa joko pyöreillä tai neliön muotoisilla ajovaloilla, sekä kromisella tai mustaksi viimeistelyllä säleiköllä, jossa on Toyotan tunnus.


Alkuperäisen naamanilmeen vastapainoksi Renoca valmistaa autoihin sopimaan teräksisen konepellin, uudet lokasuojat ja puskuriakin on jouduttu hieman muuttamaan alkuperäisestä. Ostaja pääsee lisäksi kattavasti vaikuttamaan auton väriin, johon onkin tarjolla todellinen retropläjäys hauskoja väriyhdistelmiä. Riippumatta siitä mitä kolmea eri soveltuvaa vuosimallin Land Cruiseria käytetään lähtökohtana, niin loppukäyttäjä saa 80-luvun spartalaista ohjaamoa modernimman ja tilavamman kabiinin käyttöönsä, josta löytyy tietenkin myös nykyään tarpeellinen kosketusnäyttö. Sisustusmateriaaleiksi Renoca tarjoaa monenlaisia kankaita ja nahkaa, sekä lisäksi J80-mallia varten tehdyn kolmisakaraisen puukehäisen ohjauspyörän.


Mekaanisesti autot säilyvät miltei ennallaan, joskin tarjolla on jousituksen säätöä ja korkeampaa maavaraa, jotta auton todellinen käyttötarkoitus ei pääsisi unohtumaan. Lisäksi joihinkin malleihin on tarjolla kattotelineet surffilautoja ja vastaavia vähemmän perinteisiä suomalaisia käyttöesineitä varten. Mallista riippuen ostaja selviää vanhennusleikkauksesta 2 800 000 – 3 490 000 jenin, eli noin 20 000 – 27 000 euroa köyhempänä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat