Hintava vuoden 2004 Corvette C5 on tehty näyttämään C1-mallilta

Oletko aina haaveillut autosta, joka näyttää 50 vuotta vanhemmalta, mitä oikeasti onkaan? Emme mekään, mutta nyt sellainen olisi myynnissä, ja hintalapusta päätellen vain harvoille ja valituille.Sanotaan, että hyvää makua ei voi ostaa rahalla. Tämä näyttäisi pitävän paikkansa juttumme Corvetten kanssa, joka aiheuttaa välittömästi päänvaivaa. Kyseessä on ensinnäkin jonkinasteinen farkku, jonka keskiosa on selvästi modernimpaa osastoa. Etupää on kuitenkin muokattu näyttämään 50-luvun Corvettelta. Lopputulos ei todellakaan ole kaikkien makuun, ja sitä se on myös hintapyyntönsä puolesta.

Tämän nimenomaisen vuoden 2004 Corvetten on modifioinut yritys nimeltä Advanced Automotive Technologies (AAT). Yhdysvaltain Michiganista löytyvä lafka on erikoistunut melko pähkähulluihin autonrakennusprojekteihin, ja sitä Corvettemme edustaa parhaansa mukaan. Inspiraatio autoon on haettu vuoden 1954 Chevrolet Nomad Wagon konseptiautosta, minkä vuoksi lopputulos tunnetaan virallisesti ”Retrovette”-nimellä.

Etuosa vie ajatukset heti ensimmäiseen vuonna 1953 esiteltyyn Corvetteen, joskin yleisilme on huomattavasti lättänämpi. Paikoilleen ovat löytäneet tutut kromimaski, pyöreät ajovalot ja jopa kaksiosainen etupuskuri on apinoitu esikuvastaan. Samainen tyyli jatkuu tiheäpuolaisissa kromivanteissa, sekä kyljen kromilistassa. Peräosa on kuitenkin mahdollisesti vieläkin huomiota herättävämpi.

Se tekee autosta nimittäin shooting brake -variaation, jossa on tarkoituksena yhdistää urheilullisuus ja käytännöllisyys. Vaikka muutostyö onkin kuvista päätellen toteutettu pieteetillä, ei tyylikkyyttä ole tähän lopputulokseen osattu yhdistää.

Tekniikkakin on suoraan C5-mallista, eli LS1 V8, josta irtoaa 350 hevosvoimaa. Vaihteisto on kuusipykäläinen, ja auto on luonnollisesti takavetoinen. Hintapyyntö Ebayssä on muhkeat 124 995 dollaria, mikä euroissakin tekee yli 100 000. Hinta saattaa osoittautua vielä hyvinkin eläväksi, mutta joku tämänkin auton ostaa, ja toivoo mahdollisimman paljon ihailevia katseita uuden ostoksensa suuntaan.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.