MAINOS: FOSTO

Henry Fordin vanha kotitalo on myynnissä

Yli 3000:n neliön tontti, kovapuiset lattiat, yksityinen kirjasto lasihyllyillä, palvelijan tilat ja kellari, josta löytyy toinen keittiö. Tervetuloa autotehtailija Henry Fordin entiseen kartanoon!

Henry Ford on amerikkalainen ikoni ja autojen massatuotannon pioneeri, jota ilman kulkisimme edelleen hevosilla. Nyt hänen vanha kotitalonsa Detroitissa on myynnissä, mitä ei ole tapahtunut yli neljäänkymmeneen vuoteen. Asunnon nykyiset omistajat Jerald ja Marilyn Mitchell ovat laittaneet talolle hinnaksi 975 000 taalaa, mikä ei ainakaan näin suomalaisittain kuulosta pahalta summalta moisen kuuluisuuden omistamasta hulppeasta kartanosta.

Suosittelemme

Talo sijaitsee osoitteessa 130 Edison Street, ja se valmistui vuonna 1908. Talo palveli Henry ja Clara Fordin käytössä vuosien 1908-1915 ajan. Henry Fordista tuli kuitenkin kuuluisa Model T -mallin lanseerauksen jälkeen vuonna 1908, ja pariskunta päättikin muuttaa heidän Fair Lane -kotiinsa Dearborniin saadakseen ”enemmän yksityisyyttä”. Pariskunnan ratkaisua on vaikea kyseenalaistaa, sillä tarinoiden mukaan heidän ovellaan kävi jatkuvasti koputtamassa tehtaalta töitä kyselevät ihmiset.

Kartanosta löytyy kaikkiaan miltei 700 neliötä tilaa, ja käsittää viisi makuuhuonetta, ja ”neljä ja puoli pesuhuonetta”. Muihin ostajia houkutteleviin asioihin lukeutuvat massiivinen puutarha kasvihuoneineen, sekä yli 100-neliöinen vaunuvaja, josta löytyy myös erillinen makuuhuone, pesuhuone, keittiö ja olohuone. Myynti-ilmoituksessa mainitaan myös, että talosta löytyy ”siivous- ja nukkumakuistit”. Jälkimmäinen oli tarpeen aikana ennen ilmastointeja, sillä kuistilla tuli nukkua mukavasti myös silloin, kun talossa oli liian kuuma.

Mitchellin pariskunta osti talon itselleen vuonna 1985, ja ovat siitä asti vaalineet ja kunnostaneet sitä alkuperäisasuun muistuttamaan ajasta, jolloin autotehtailija oli talon isäntä. Tämän vuoksi ei ole yllätys, että useimmat kalusteet, wc:t ja kylpyammeet ovat alkuperäisiä. Talossa on myös varhainen ja aikansa hintava sisäpuhelinjärjestelmä, joskin se ei ole enää toimiva. Jerald Mitchell toteaakin leikkisästi vaimonsa kanssa, että he eivät ole koskaan pitäneet taloa omanaan, vaan pariskunta on ollut vain sen taloudenhoitajia.

-- MAINOS --
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.