Ford Transit on automaailman suuria menestystarinoita

Automalleja on vuosien saatossa tullut ja mennyt niin paljon, että harva enää edes muistaa suurinta osaa. 56 vuotta tuotannossa yhtäjaksoisesti ollut Ford Transit on sen sijaan muodostunut jo legendaksi.

Pakettiautot ovat yleensä niitä harmaita työhevosia, jotka jäävät vähemmälle huomiolle seksikkäämpien automallien varastaessa ihmisten huomion. Tästäkin huolimatta Britannian teillä tuskin tulee Ford Transitia ikonisempaa autoa vastaan, joka olisi ollut yhtä tärkeä tukipilari kansantaloudelle lukuisten yritysten käyttämänä kuljetusautona. Myös tuoreessa Top Gearin retromuistelussa on havahduttu Brittein myydyimmän pakettiauton tärkeyteen paitsi kotimaassaan, myös sen rajojen ulkopuolella.

Pakettiauton merkitys korostuu silloin, kun on tarve tehdä jotain. Olipa kyseessä kaverin muuttopäivä, rakennustarvikkeiden kuljetus työmaalle tai vaikkapa postimiehen arkinen työpäivä, niin monesti näissä tilanteissa on Transit näytellyt korvaamatonta osaa. Jo vuonna 1965 alkunsa saanut menestystarina on Fordin tärkeimpiä rahasampoja, ja luotettavaa pakettiautoa onkin jo myyty huimat kahdeksan miljoonaa autoa vuosien varrella.


Syitä on useita, miksi Transitista on tullut niin suosittu. 56 vuoden aikana autosta on tehty arviolta 450 erilaista versiota mitä erilaisimpiin tarpeisiin. Osa Transitin maineesta on ollut myös itsensä Fordin hallinnan ulottumattomissa. Jo Transitin alkuaikoina Scotland Yard listasi, että kaikissa Britannian pankkiryöstöissä peräti 95% oli tavalla tai toisella hyödynnetty Ford Transitia!


Olisikin jo luullut, että tällaisen huomion keskipisteessä Transit ei olisi kaivannut enempää huomiota, mutta Ford järjesti silti ovelan mainostempauksen auton ympärille. Vuonna 1971 Britannian Ford julkisti 300-hevosvoimaisen Ford Transit Supervan -näytösauton, joka sittemmin sai uusien Transitin korimallien myötä myöskin uusia sukupolvia.


Moderni Transit on sittemmin jo ehtinyt valloittaa haasteellisena koetun Yhdysvaltain markkinankin. Uudet Transitit on saatavilla pistokehybrideinä, ja pian markkinoille saapuu myös täysin sähköinen Transit. Matkan varrella Transit on muuttunut työkalumaisesta työmiehen juhdasta käyttäjäystävälliseksi, ja henkilöautomaiseksi pakettiautoksi. Ei ihme, että Britanniassakin Transitia kutsutaan jo koko maan liike-elämän selkärangaksi.LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.