Erikoinen tarina, miksi tämä vuoden 1980 ykkös-Golf on jäänyt lähes ajamatta

Ikäisekseen tavanomaisessa kunnossa olevia ykkössukupolven Golfeja saa edelleenkin miltei taskurahoilla, joskin ainakin Saksan suunnalla hyväkuntoisten arvo on ollut jo jonkin aikaa selvässä nousussa. Entäpä silloin, kun kyseessä on uudenveroinen alle 2000 kilometriä ajettu yksilö?

Kun kilometrimittari osoittaa vuosimallin 1980 auton kojelaudassa lukemaa 1188, herää välittömästi kysymys, miksi auto on jäänyt käytännössä ajamatta. Juttume Golf on kuin juuri tehtaalta ulos rullannut, ja siksi se tulee herättämään varmasti mielenkiintoa maineikkaassa Silvestone Auctions -huutokaupassa, joka järjestetään 13.-14. marraskuuta Iso-Britanniassa.
Oikealta puolelta ohjastettava auto saapui uutena Brittein saarille hieman erikoisemmalla tavalla, sillä se ajettiin manner-Euroopasta, ja avaimet luovutettiin näin kaupan teon yhteydessä sen ensimmäiselle omistajalle. Ykkös-sukupolven Golf ei ollut auton tilanneelle mikään vieras tuttavuus, sillä samanlainen valkoinen nökötti jo pihassa.


Kahden Golfin omistajalla oli suunnitelma, jossa aikaisemmin hankitun mentyä tarpeeksi huonoon kuntoon odottaisi tallissa vastaavanlainen uusi auto valmiina. Ajossa ollut valkoinen Golf osoittautui kuitenkin niin sitkeäksi peliksi, että metallinvihreän Golfin kohtalona oli kerätä vain pölypalleroita konepeltinsä päälle. Itse asiassa sillä ajettiin ensimmäisen omistajansa aikana vain kaksi kertaa. Ensimmäisellä kertaa puikoissa oli autoa huoltanut mekaanikko, ja toisen kerran sitä ohjasti auton omistaja matkalla rekisteröintikatsastukseen vuonna 1999!


Pian auto kuitenkin vaihtoi ensimmäistä kertaa omistajaa, ja jälleen kerran saksalainen säilymäihme sai osakseen olla vain trailerikuningattarena. Tässä vaiheessa se kelpasi jo autolehteenkin juttuaiheeksi. Poikkeuksellisilla omistajillaan ollut Golf näyttää edelleen uudenkarhealta, ja sisätiloissa on vielä jopa uuden auton tuoksukin tallella. Lopullinen vasarahinta on vielä arvoitus, mutta ilman hintavarausta myytävä auto ei varmasti lähde uuden omistajan matkaan kilometrejä mittareihinsa keränneiden veljiensä tapaan tonnilla, tai edes kahdella.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.