Arvaatko mistä leffasta tämä Audi RS6 Avant on saanut inspiraationsa?

Chevy Chasen kasarikomediassa Griswoldien perhe on matkalla huvipuistoon hyvin kyseenalaisella farmariautolla. Elokuvan autokammotus on kääntynyt nyt myös saksalaiseksi tehofarkuksi!

Elokuvabisnes on kautta historian nostanut kuuluisuuksiin hyvin erikoisiakin autoja. Esimerkkinä tästä käyköön vaikka Paluu tulevaisuuteen -elokuvien DeLorean. Vuoden 1983 kreisikomediassa Faijalla hommat hanskassa (National Lampoon’s Vacation) tehdään rankkaa pilaa 70-luvun amerikkalaisista autoista, jotka olivat tuohon mennessä menettäneet suorituskykynsä, ja tilalle oli tullut kaikenkarvaista tingentangelia.
80-luvun menestyskomedian miltei tunnistamattomaksi tuunattu farmarihirvitys ”Wagon Queen Family Truckster” oli alun perin vuosimallin 1979 Ford LTD Wagon. Maineeseen kohonnut mielikuvitusauto on sittemmin inspiroinut elokuvan nähneitä modaamaan milloin mistäkin kulkupelistä oman näkemyksensä perheen ”luxusfarmariautosta”.


Eräs näistä on Audi RS6 Avant, joka on juuri bongattu autotapahtumassa Floridan St. Petersbugissa. Vaikka Audi onkin huomattavasti pyöreämpi linjoiltaan kuin 70-luvun jenkkifarmari, tunnistaa sukulaisuuden tässä tapauksessa silti jo kaukaa. Elokuvassa Trucksterin värisävy kantoi humoristisesti nimeä ”Metallic Pea” (metallinen herne), joka on tuotu Audiin alkuperäistä kunnioittaen. Korista löytyvät tietenkin myös iki-ihanat puujäljitelmäteippaukset, jotka tuovat germaaniseenkin autoon kaivattua ylellisyyttä. Audissa jäljitelmien reunukset ovat vieläpä aitoa puuta, ja orginaalista tuttu pieni kruunu-logokin löytyy lokasuojasta.

Tällä kertaa pellin alta löytyy kuitenkin jotain, josta elokuvan Griswoldien perheenisä saattoi vain haaveilla, kuin matkalla kohtaamansa vaaleaverikön ohjastamasta Ferrari 308:sta. Audin villin kuoren alta löytyy nimittäin täysiverinen urheiluauto, joka olisi saattanut leffan Ferrarinkin häpeänurkkaan. Neljän litran V8 tuottaa kaikkiaan 600 heppaa, ja 800 Newtonmetriä vääntöä, joten Audi sopisikin paremmin Fast & Furious -leffoihin. Sataseenkin päästään suunnilleen kolmessa ja puolessa sekunnissa. Kuulostaa vahvasti siltä, että tällä Audilla on hommat hanskassa!

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.