Quantcast

Alfa Romeon osista rakennettu peliohjaamo vie autopelit seuraavalle tasolle

Mikäpä sen mukavampaa raskaan työpäivän päätteeksi, kuin hypätä Alfa Romeon puikkoihin ja kaahata järjettömillä nopeuksilla liikenteen seassa!

Nykyaikaisissa autopeleissä on ultrarealistinen grafiikka, mutta aidon auton tunnetta on silti melko vaikea jäljitellä olohuoneessa istuessa. Puolalainen autopelihullu löysi ratkaisun tähän ongelmaan rakentamalla itse kotiinsa ajosimulaattorin käyttämällä aitoja Alfa Romeo -mallien sisäosia.

Pelurin nimi on Adriano, joka ajelee tosielämässä Alfa Romeo 147:llä. Mies on suuri Alfa Romeo Brera -fani, ja pitää erityisesti auton ohjaamoa viehättävänä. Oikeasta autosta haaveilua edesauttamaan hän päätti rakentaa olohuoneeseensa pelisimulaattorin, jolla pääsisi mahdollisimman lähelle fiilistelemään aitoa asiaa. Projekti alkoi vaatimattomasti suoraan kaupan paketista repäistyllä Logitech G29 -ohjauspyörällä, mutta jatkui erinäisten autonosien haalimisella muuttuen pikkuhiljaa vastaamaan tekijänsä lopullista visiota.

Lopputulos on sanalla sanoen tyrmäävän hieno, ja Adriano kertoo täydentävänsä vielä kokonaisuutta tilaisuuksien tullen. Ohjaamo tulee pääasiassa Alfa Romeo 159 ja Brera -malleista sisältäen suuren osan oikean auton kojelautaa, jossa on mittaristo, ilmastoinnin suuttimet ja myös koko keskikonsoli. Säätimet, stereoyksikkö ja napit ovat kaikki valaistuja, ja alumiinipolkimissa on vastaava oranssi valo, jotka kaikki luovat autenttisen upean tunnelman pimeällä.

Suosittelemme

Koska kojelauta ja kaikki siihen liittyvät herkut eivät yksistään riittäneet, päätti Adriano ostaa lisäksi aidon kuljettajan istuimen, jonka herra asensi kiskoille pysymään pelin tiimellyksessä paikoillaan. Kaiken keskipisteenä on kuitenkin Alfa Romeo Giuliasta napattu monitoimiohjauspyörä, johon on tehty joitain muutoksia, jotta se olisi yhteensopiva pelien kanssa. Viimeistelläkseen luomuksensa Adriano peitti esillä olevat paneelit automaisella verhoilulla, joten ajosimulaattori näyttää hyvältä joka kulmasta.

Kuten kokonaisuudesta otettu varsin herkullinen video osoittaa, polkimet, ohjauspyörä ja vaihteenvalitsin ovat kaikki täysin toimivia pelatessa. Aivan kuten lähtökohtana käytetty Logitech G29 koko kokoonpano on yhteensopiva sekä PC:n, että Playstationin kanssa. Adrianon seuraava tavoite on saada ohjaamon mittaristo seuraamaan pelissä olevia vastaavia, joskin tämä on mahdollista vain PC-peleissä.

-- MAINOS --
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.