Aika tyylikäs X – ohjeet näytteilleasettajille

 

Aika tyylikäs X – ohjeet näytteilleasettajille

Tervetuloa Aika tyylikäs X -tapahtumaan näytteilleasettajaksi Tampereelle Kauppakeskus Kalessa sijaitsevan Iskun myymälään.

Tapahtuman ovet avautuvat yleisölle kello 18, jota ennen näytteilleasettajilla on Iskun aukioloaikaan mahdollisuus “rakentaa” osastonsa paikan päällä osoitettuun paikkaan kello 16-18 välisenä aikana.

Tapahtuman isäntä Matti Airaksinen on paikalla iltapäivästä alkaen, ja hänelle voi laittaa viestiä tai soittaa käytännön järjestelyihin liittyen. Matin tavoittaa puhelimella 045 122 8780 (myös WhatsApp) ja sähköpostilla [email protected].

HUOM!
Muista rekisteröidä kaikki näytteilleasettajan ihmiset Eventbriten kautta, jotta meillä on tieto tilassa olevista ihmisistä mahdollisten poikkeustilanteiden varalta.

Lue lisää tapahtumasta täältä.

Paikalle saapuminen

Tapahtumapaikkana toimii Kauppakeskus Kale ja siellä Iskun myymälä. Paikalle pääsee helposti autolla ajamalla kauppakeskuksen parkkihalliin, josta on suora pääsy hissillä Kalen ensimmäiseen kerrokseen Iskun myymälän kohdalle. Käytössä on myös rullaportaat. Kauppakeskuksen pysäköinti on ilmainen kahden ensimmäisen tunnin osalta, joten pysäköinti ei montaa euroa maksa. Käytössä on myös Moovy-pysäköintisovellus, jolloin maksu tapahtuu automaattisesti poislähtiessä.

Rakentaminen

Iskun myymälään voi tulla laittamaan omaa osastoaan kuntoon kello 16 eteenpäin. Tapahtuman luonteen takia suosittelemme hyvin pop-up-henkistä toteutusta, jolloin paikalle ehtii hyvin tulemaan kello 17 aikoihin.

Jokaiselle näytteilleasettajalle on katsottu oma pöytä-/sohvaryhmä, jota voi muuttaa myyntinäyttelyssä olevilla kalusteilla. Tällöin kannattaa ottaa kuva lähtötilanteesta ja paikalle tuotavista kalusteista niiden sijoituspaikoistaan, jotta ne osaa palauttaa takaisin tapahtuman jälkeen oikeaan paikkaan. Lähtökohta on, että oma paikka jää samaan kuntoon kuin tultaessa. Kantoapua on tarpeen vaatiessa saatavilla ja kannattaa rohkeasti kysyä muiden näytteilleasettajien apua, yhteishenki on nimittäin kohdallaan.

Mikäli sinulla on mukana sähkölaitteita, ota mukaan oma jatkojohto. Myyntinäyttelyssä on luonnollisesti sähköpistokepaikkoja, mutta ei ihan joka nurkalla. Tämän takia kannattaa varautua omatoimisesti mahdollisiin pieniin sähkövetoihin.

Hyvä kokemukseen perustuva vinkki on ottaa mukaan kangasliina tai alusta, jonka asetatte pöydän päälle. Näin vältetään herkimpien pöytäpintojen tahatonta naarmuuntumista.

Tarjoilut

Osastoilla on ollut joskus pientä tarjoiltavaa, mutta se ei ole pakollista. Suositus on välttää kaikkea rasvaista, jotka voivat päätyä huonekaluihin ihmisten käsistä. Iskun puolesta on ok tarjoilla vaikka omia juomia, kunhan niille on järjestetty omat juoma-astiat ja roskis (kannattaa kysyä rohkeasti roskiksia Iskun henkilökunnalta). Tapahtumassa on Tyyliniekan toimesta pieni kuohujuomatarjoilu.

Tapahtuman aikana kello 18-21

Tapahtumassa on rento tunnelma ja ihmiset kulkevat paikasta toiseen. Keskimääräinen vierailuaika on tunnin verran, joka mahdollistaa pitkiäkin keskusteluita eli kaupan tekoon on edellytykset olemassa. Tyyliniekan toimittajat kiertävät myös yleisön seassa osastoilla kuvaamassa ja haastattelemassa, jopa suorina lähetyksinä Facebookiin.

Tapahtuman alkupuolella pidetään pienet puheet, jonka jälkeen jatketaan vapaamuotoista seurustelua – joka on koko tapahtuman kantava idea. Puheissa nostetaan esille muutamia näytteilleasettajia, jotka päätetään spontaanisti tervetulopuheen aikana. 🙂

Purkaminen

Purkaminen alkaa tapahtuman jälkeen. Perinteisesti nopeimmat ovat tehneet exitin muutamassa minuutissa, kun ovat valmistautuneet pop-up-hengen mukaisesti kevyellä kenttävarustuksella. Aikaa purkamiseen on varattu noin puoli tuntia, jonka jälkeen ehtii vielä hyvin jatkoille kaupunkiin.

Sponsoroidut