20 klassikko-Pontiacia joutuu huutokaupattavaksi Kansasissa

Pontiac on merkkinä kuollut ja kuopattu, mutta vuonna 1925 alkunsa saaneen autonvalmistajan perintö elää yhä vahvana. Nyt vanhoja Ponchoja olisikin jaossa kunnon kokoelma.

Yhdysvaltain laivaston veteraanin, ja postitoimiston entisen työntekijän Pontiac-kokoelma on menossa huutokaupattavaksi. Bernie Larsonilla oli vahva rakkausside erityisesti Firebird / Trans Am -malleihin, ja mies ehtikin ennen kuolemaansa haalia 20 kyseistä Pontiacia koristamaan talliaan. Autot ovat nyt päätyneet myyntiin VanDerBrink Auctions -nimiselle sivustolle.

Huutokauppakamarilta kerrotaan, että Larson oli omistanut koko elämänsä Pontiaceille jäätyään Postin palveluksista eläkkeelle. Hän oli tuttu näky erilaisilla swap meeteilla ja rompetoreilla, joista mies etsi jatkuvasti uusia autoja kokoelmaansa. Kun herra Larsonista jätti aika viime vuonna, hänen perheensä päätti, että nyt olisi oikea hetki löytää uusi koti hienolle autokokoelmalle.

Kokoelmaan kuuluvat vuosimallin 1971 Pontiac Firebird 400 V8 -moottorilla, 1973 Tulilintu 350 V8 pannulla, sekä toinen -73 Firebird isommalla 455-koneella. Lisäksi löytyy pari vuosimallin 1974 Trans Amia, yksi -75 Trans Am, vuoden 1977 Trans Am, peräti neljä vuosimallin 1978, sekä 1979 Trans Amia, ja yksi vuoden 1981 Trans Am turboahdetulla 301 V8:lla ja automaattivaihteistolla varustettuna.


Useimmat kokoelman autoista vaativat kohtalaisen suuren työmäärän, jotta ne voidaan palauttaa takaisin loistonsa päiville. Itse autoista voi jo käydä sivujen kautta huutokauppaa, mutta Larsonin jäämistöstä löytyvä varaosakokoelma tulee myöhemmin myyntiin. Varaosista löytyy niin moottoreita, pakoputkia, kaasuttimia, koripaneeleita kuin puskureitakin. Tarina ei kerro, oliko Bernie mahdollisesti sukua kuuluisalle yhdysvaltalaiselle televisiotuottajalle Glen A. Larsonille, jonka eräs tuottama tv-sarja sisälsi muuan mustan puhuvan auton kiharatukkaisen kuljettajansa kera…LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.