10 karmivaa törmäystestivideota. Osasta autoja jää vain perä jäljelle!

Virallisten Euro NCap –törmäystestien mukaan Fiat Panda on tällä hetkellä eräs turvattomimmista länsimaissa myytävistä henkilöautoista. Jotta kukaan ei erehtyisi luulemaan, että vain italialainen kansanauto on menestynyt testeissä huonosti, on tähän koottu kymmenen selkäpiitä vihlovaa videoita autoista, joissa yhdessäkään ei olisi halunnut olla törmäyshetkellä. Videoita ei ole tarkoitettu mitenkään vertailukelpoisiksi, sillä osasta ei käy ilmi edes nopeutta törmäyshetkellä. Ajateltavaa tilannenopeudesta ne silti antavat.

1. 1990 Ford Sierra

-- MAINOS --

Tämä opettavainen video näyttää, miten Sierra ottaa osumaa ajettaessa puuta päin 50, 70 ja 90 km/h. Siinä missä viidenkympin täräytyksestä olisi voitu kävellä vielä ulos autosta, olisi 90 km/h nopeudesta lusikka paras väline kaapia kuljettaja ulos autonromusta.

2. Alfa Romeo 156

-- MAINOS --
Korimuutokset italialaisessa ovat melkoisia. Alfa Romeot eivät ole koskaan olleet tunnettuja kolariturvallisuudesta saati luotettavuudesta, mutta silti ne käyvät kaupaksi vuosi toisensa jälkeen.

-- MAINOS --

3. Pontiac Trans Sport

Pontiacin turvatyynystä ei tässä videolla ole paljoa hyötyä. Osittainen törmäys kiinteään esteeseen on auton rakenteelle erityisen haasteellinen, kuten videolta hyvin ilmenee.

4. 1997 Citroen Saxo

Pikkuinen Saxo musertuu nokkatörmäyksessä melko totaalisesti katonkin painuessa reilusti sisäänpäin. Nykyisen katumaasturibuumin eräs syistä lienee turvallisuushakuisuus, kun moni on nähnyt liian monta pikkuauton rusentumisvideota.

5. Fiat Seicento

Pienen Fiat Cinquecenton korvasi vuosina 1998-2010 valmistettu Seicento-malli, joka on törmäystestien pahamaineisia henkilöautoja. Tässä Fiatin halpismallissa ei ollut edes turvatyynyjä, mutta tuskinpa niistä mitään hyötyä olisi kolaritilanteessa ollutkaan.

6. 1997 Mercedes C-luokka

Myös saksalainen laatuvaunu ottaa osumaa kiitettävästi kolaritilanteessa. Pelkän videon pohjilta on paha sanoa, mutta tästä tömäyksestä olisi saattanut silti vielä henkikulta säilyä pienen tehohoitosession jälkeen.

7. Rover 100 vs. Honda Jazz

Näitä videoita on Youtube pullollaan, missä verrataan uutta ja vanhaa autoa toisiinsa. Tässä vertailussa 90-luvun pikku-Rover häviää nolosti tuoreelle Hondalle.

8. Volkswagen Santana

Volkkarin vuosina 1983-2007 valmistama ensimmäisen korimallin Santana oli iso myyntimenestys Kiinassa. Korimalli pohjautui toisen sukupolven Passattiin, jota myytiin myös Suomessa. Törmäysvideolla auto rusentuu kuin paperihimmeli vain peräosan jäädessä jäljelle.

9. Volkswagen Transporter T3 Dobbel

Vaikka kolmannen sukupolven VW Transporter olikin aikansa turvallisimpia pakettiautoja moneen japanilaiseen vastaavaan verrattuna, ei tämä video jätä mitään arvailujen varaan. Video on kuvattu Volkswagen omassa törmäyskeskuksessa, jossa Transporter lastattiin täyteen sementtiä, ja ajettiin maksiminopeutta päin seinää.

10. 1978 Holden Commodore

Netistä kiertävistä törmäystestivideoista tämän Australian Opelin video on pahamaineisimpia. Tällaista videota voisi helposti käyttää vanhojen autojen turvattomuutta esittelevänä materiaalina, vaan moniko tietää videon taustoista? Videolla auton eteenpäin työntyvä peräosa rutistaa auton keskiosan täydellisesti pian törmäyksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että peräkontti oli täynnä hiekkasäkkejä. Commodorella oli myös nopeutta törmäyshetkellä yli 100 km/h. Kuinkahan uusi auto olisi selviytynyt vastaavista lähtökohdista?

Uusimmat

Porsche esitteli uusia pistokehybridejä – Panamera-malliston huippuversiossa on 700-heppainen sähköistetty voimalinja

Porsche Panameran toinen sukupolvi on pysynyt nuorekkaan oloisena, vaikka auto on ollut markkinoilla jo nelisen vuotta. Edelleen ajankohtaisesta tyylistä...

Vanhat Broncot ovat nyt haluttuja – ruostekasoistakin taistellaan Ebayssä

Vielä joitain vuosia sitten Bronco muistettiin Fordin tuotannosta poistuneena mallina, jolla O. J. Simpson päästeli poliisia pakoon 90-luvulla. Näyttävän...

Jäähyväiset pelkälle bensakoneelle – Ford Mondeota saa jatkossa enää hybridinä tai dieselinä

Ford Mondeo astui takavetoisen Sierran saappaisiin vuonna 1993 modernin poikittaismoottorin ja etuvetotekniikan voimin. Keskiluokan Fordin ura on siis venynyt...

Nyt se on testattu. Onko uusi vai vanha Defender parempi maastossa?

Yksi kaikkien aikojen maastokelpoisimpia autoja on perinteisesti ollut Land Rover Defender, josta tänä vuonna tuotantoon on tullut täysin uudistunut...

Ikä on vain numero – 80-vuotias John Clower ajaa lähes joka päivä Ferrari F40:llään

Vuonna 1987 lanseerattu Ferrari F40 on viimeinen auto, jolle merkin perustaja Enzo Ferrari ehti antaa vielä siunauksensa tuotantoon. F40...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...
Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme.

Lähetämme sinulle kerran päivässä koosteen uusimmista julkaisuistamme. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.